javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €50,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat heeft mijn kind nodig: babyschoentjes of babyslofjes?

Wat heeft mijn kind nodig: babyschoentjes of babyslofjes?

Wat heeft mijn kind nodig: babyschoentjes of babyslofjes?

Natuurlijk wil je als ouder het beste voor je kind. Maar wat is het beste voor je kind eigenlijk met oog op het aanschaffen van babyschoentjes en/of babyslofjes? Sommige ouders kopen direct babyschoentjes voor hun kind, terwijl andere ouders zweren bij het aanschaffen van babyslofjes met een zachte zool voor hun jonge zoon of dochter. Wat je het beste kunt doen als ouder, lees je in dit uitgebreide artikel. Zo lees je eerst wat de voordelen van babyslofjes zijn in vergelijking met babyschoentjes en lees je vervolgens wanneer je het beste kunt starten met het dragen van babyschoentjes.

 

De voordelen van babyslofjes

Over het algemeen wordt jonge ouders aangeraden om hun pasgeboren baby geen babyschoentjes te laten dragen, maar babyslofjes met een zachte zool te geven. Het dragen van babyslofjes in plaats van babyschoentjes brengt bij jonge baby’s namelijk diverse voordelen mee, zoals ten eerste het feit dat babyslofjes veel goedkoper zijn dan babyschoentjes en de voetjes toch goed warm houden. Een ander voordeel van het dragen van babyslofjes in plats van schoentjes, is het feit dat babyslofjes de ontwikkeling van de voetjes van het kind niet belemmeren. Babyschoentjes daarentegen zijn gemaakt van een stugger materiaal dan babyslofjes, waardoor je als ouder het risico loopt dat de schoentjes de ontwikkeling en groei van de babyvoet van jouw kindje kunnen remmen. Draagt jouw kind babyslofjes, dan weet je zeker dat de ontwikkeling en groei van de babyvoet niet geremd wordt en dat de voetjes toch lekker warm blijven.

 

Wanneer babyschoentjes dragen?

Babyschoentjes hoeven enkel gedragen te worden als jouw kind al kan lopen. Start je kind met lopen, dan kan je kindje nog gemakkelijk slofjes met een zachte zool dragen. Gaat je kind steeds meer rondlopen, dan is het dragen van schoentjes met een harde zool prettiger. Loopt je kind nog helemaal niet of nog nauwelijks, dan is het niet nodig om schoentjes aan te schaffen. Slofjes zorgen er namelijk voor dat de voetjes van jouw kind lekker warm blijven en dat de voetjes beschermd worden tegen spullen die mogelijk op de grond liggen of op een andere manier in aanraking kunnen komen met jouw kind, zonder dat de groei en ontwikkeling van de voetjes geremd wordt.

 

En begint je kindje met het zetten van de eerste stappen? Schaf dan pas babyschoentjes aan als jouw kindje al enkele weken probeert door het huis te lopen, maar draag tot die tijd nog gewoon zachte babyslofjes.

 

Op zoek naar zachte babyslofjes?

Ben je nog op zoek naar zachte babyslofjes voor jouw lieve zoontje of dochtertje? Bekijk dan het aanbod van Slofjes.nl, want wij hebben een groot assortiment met stoere slofjes voor jongens en schattige slofjes voor meisjes. Daarnaast verkopen we tevens diverse slofsokken: sokken met een goede antislip zool. Heerlijk comfortabel en warm sokje die goed aanblijft.

Laat een reactie achter