javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €45,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Waterschoenen

Waar moet ik op letten bij het kopen van waterschoentjes voor mijn kind?

Denk je eraan om waterschoenen te kopen voor je kind? Je wilt dat de voetjes van je kleintje goed beschermt zijn tegen hete stenen of het hete zand en tegen scherpe voorwerpen zoals schelpjes en takjes. Daarnaast wil je dat je kinderen veilig kunnen spelen en rondrennen bij het zwembad, zonder dat ze uitglijden. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een waterschoentje? Je leest het in dit blogartikel!

1: Waterschoenen met een goede antislip zool voor je kleintje

Slipstop antislip zool
Het is van belang dat waterschoenen een goede antislip zool hebben, omdat je uitglijders wilt voorkomen. Zo zijn de waterschoenen van Slipstop bijvoorbeeld multifunctioneel en super flexibel. De zwemschoentjes zijn geschikt voor zowel natte als droge ondergronden en voor gladde oppervlaktes. Daarnaast bieden de Slipstop shoes bescherming op ruwe ondergronden. Je wilt voorkomen dat je kindje uitglijdt bij het zwembad of het waterpark en dat kan met de goede antislip zool van Slipstop! Ongelukken kunnen namelijk zo snel gebeuren bij natte ondergronden. Kijk voordat je waterschoenen uitkiest dus altijd naar de antislip zool. Waterschoenen met zo’n goede zool zorgen ervoor dat je kleintje veilig kan spelen!

2: Waterschoenen voor je kind met een stevige zool die bescherming biedt

Fresk swimshoes
Naast dat je kindje gemakkelijk kan uitglijden en verkeerd kan vallen, zijn blote voeten ook erg kwetsbaar voor scherpe dingen op het strand of bij het zwembad en rotsen in het water. Met stevige en dikkere zolen zijn de voeten dan ook beter beschermd. De zwemschoentjes van Fresk hebben bijvoorbeeld een harde rubberen zool, waardoor kinderen veilig op stenen kunnen lopen. Door de rubberen zool heeft je kindje dus meer grip. Ook is de zool antislip. Waterschoenen zijn dus ook ideaal als je een dagje naar het strand gaat, waar kiezelstenen liggen. Kies dus voor waterschoenen die zowel antislip zijn en een stevige zool hebben!

3: Waterschoenen gemaakt van goed materiaal, maar die ook comfortabel aanvoelen bij je kind

Slipstop blijft goed aan tijdens zwemmen
Wanneer je waterschoenen wilt uitkiezen voor je kind, kijk je waarschijnlijk naar het materiaal. De schoenen moeten ervoor zorgen dat de voeten beschermd zijn en dat je kindje veilig kan rondrennen, maar daarnaast moeten de waterschoentjes ook lekker zitten. Draagcomfort is ook erg belangrijk, omdat kinderen de zwemschoentjes anders niet willen dragen tijdens hun zwemles, dagje uit naar het strand of een gezellig dagje samen zwemmen in het zwembad. Bij alle waterschoentjes in onze webshop is gekeken naar het draagcomfort, omdat wij bij Slofjes.nl vinden dat dit essentieel is voor je kleintje. Zo garandeer jij dat je kind veilig de hele dag kan spelen! Kies daarom juist voor waterschoenen van stof in plaats van voor plastic waterschoenen!

4: Zwemschoenen die goed aan blijven zitten bij je kind en niet gemakkelijk uit zullen gaan

Zoals eerder al beschreven wil je dat je kind de schoentjes niet uittrekt, omdat ze bijvoorbeeld niet lekker zitten aan de voetjes. Daarnaast moeten de waterschoentjes ook niet gemakkelijk uit kunnen gaan tijdens het rennen, spelen en zwemmen. Dat is natuurlijk zonde omdat je het schoentje kan kwijtraken. Ook is dit onveilig voor je kleintje, omdat je baby of kind dan makkelijk kan vallen. De waterschoenen in onze webshop zorgen er allemaal voor dat ze niet gemakkelijk uit kunnen gaan en de hele dag blijven zitten! Zo blijven de waterschoentjes van Slipstop en Fresk goed aan met het elastiek rondom de enkel. De waterschoenen van Grech en co worden bevestigt doormiddel van klittenband. De zwemschoenen hebben allemaal een goede sluiting, waardoor ze goed blijven zitten!

5: UV beschermende waterschoenen

De waterschoenen van zowel Slipstop als Fresk zijn UV beschermend. Hierdoor zal je kindje geen verbrande voetjes krijgen door het hete zand of de hete tegels bij het zwembad. De blote voeten van je kindje zijn namelijk erg kwetsbaar en moeten normaal gesproken goed ingesmeerd worden. Met de waterschoentjes is het niet nodig om de voetjes in te smeren! Geen plakkerige voetjes met zand!

6: Waterschoenen die ademen: geen zweetvoeten meer!

strandschoentjes beschermen tegen hete zand
Wanneer je waterschoentjes gaat uitkiezen, wil je dat de schoentjes de hele dag lekker zitten, zowel in het water als op droge ondergronden. Hierbij is het ook belangrijk dat de voeten van je kleintje kunnen ademen en niet gaan zweten. Vooral als het warm is buiten kunnen de voeten snel gaan zweten en dit zorgt ervoor dat de voetjes kunnen gaan slippen in de schoenen en dat het niet meer comfortabel aanvoelt. De zwemschoenen van Slipstop zijn gemaakt van fijn en dun materiaal, waardoor de voeten dus kunnen ademen. De schoentjes zijn ook makkelijk aan en uit te doen en drogen snel, door het fijne materiaal. Ook zijn de waterschoenen van Fresk gemaakt van materiaal wat ademt! De playshoes van Grech en Co mogen zeker ook niet ontbreken! Deze waterschoenen hebben open gaatjes, waardoor ze heerlijk luchtig zijn tijdens de warme dagen in de zomer. Geen zweetvoetjes met alle waterschoenen van Slofjes.nl!

7: Kies waterschoenen in de juiste maat!

Wanneer je waterschoenen online wilt bestellen is het belangrijk dat je de voetjes van je kindje eerst opmeet. Zo voorkom je dat je de verkeerde maat van het schoentje bestelt. Bij Slipstop shoes is het niet erg als je kindje wat ruimte overhoud. Door het elastiek rondom de enkel blijven de waterschoentjes goed aanzitten (ook tijdens het zwemmen!). En de ruimte die over is voor de teen schuift naar achter de hiel tijdens het lopen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kindje struikelt. Het is dus niet erg als ze zomaar 2 cm te groot zijn.
De maten gaan van 18/20 tot 33/35 voor je kindje. Maat 21/23 kun je vergelijken met een XS en maat 33/35 kun je weer vergelijken met een XL. Slipstops zijn er ook voor volwassenen, vanaf maat 35/35 t/m 43/44. Slipstop waterschoenen voor jong en oud!

Hopelijk weet je zo waar je op moet letten bij het aanschaffen van de beste waterschoenen voor je kind! Vind je het lastig om te kiezen tussen de waterschoentjes? Lees dan ons blogartikel over ‘Wat zijn de beste waterschoentjes voor mijn kind?’.