javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • WIJ ZIJN OP VAKANTIE! JE BESTELLING WORDT VERZONDEN OP 31 JULI

  • SHOP TIJDENS ONZE VAKANTIE TOT 31 JULI MET 15% KORTING, CODE: VAKANTIE

UV pakje fresk

De 10 fijne weetjes over een UV-pakje voor kinderen

Dé summer musthave voor deze zomer is UV beschermende zwemkleding. Want verbranding door de zon wil je voorkomen. Helemaal de gevoelige huidjes van kinderen en baby’s verdienen de beste bescherming. Bij Slofjes.nl hebben we alle vormen van UV zwemkleding. Van UV shirt tot UV zwemluier wasbaar. En van UV badpak tot UV zwembroek. Maar vandaag geven we je antwoord op de 10 belangrijkste vragen rondom het UV PAKJE.

 

1. Hoe werkt een UV-pakje?

Fresk UV pakje

Het materiaal van een UV pakje zorgt ervoor dat de stralen van de zon geblokkeerd worden. Op die manier beschermt een UV-pakje de huid van een kind tegen schadelijke UV-straling. Zo wordt verbranding van de tere kinderhuid voorkomen.

 

2. Wat zijn de voordelen van een UV-pakje?

Het grootste voordeel van een UV-pakje is dat het de huid beschermt tegen de zon. Op deze manier ben je nooit te laat met zonnebrand smeren. Welk kind vindt insmeren nu leuk? Helemaal tijdens een dagje strand is een UV-pakje ideaal voor baby’s en peuters. De kleintjes zitten onder het zand, wat insmeren geen plezierige activiteit maakt. Met een UV-pakje is dat niet meer nodig. Naast de bescherming tegen de zon, zit een UV pak ook heel comfortabel én droogt de stof snel in de zon.

 

3. Wanneer moet mijn kind een UV-pakje dragen?

Een UV pakje is belangrijk om de tere huid van kinderen te beschermen tegen de zonnestralen om verbranding te voorkomen. Het is daarom verstandig om kinderen een UV-pakje te laten dragen tijdens het spelen in de zon. Voornamelijk als de zon het meest intens is tussen 10.00 en 16.00 uur. Zorg dus dat je een UV pakje meeneemt als jullie gaan zwemmen, spelen op het strand of in de tuin.

 

4. Welke maat UV-pakje heb ik nodig?

Elk merk dat UV zwemkleding ontwikkeld, hanteert zijn eigen maatvoering. Bekijk daarom altijd goed de product omschrijving. Hierin schrijven we altijd de maten concreter uit van een UV pakje, UV-shirt en de andere zwemkleding.

 

UV pakje meisje

5. Wat zijn de kenmerken van een goed UV-pakje?

Een goed UV-pakje is gemaakt van een fijne stof die UV-bestendig is en een hoge SPF-rating heeft. Daarnaast is het prettig als de het UVpakje strak om het lijfje zit en de stof snel drogend is.

Bij Slofjes.nl hebben we gekozen voor het leuke merk Fresk. De kwaliteit UV Pakje is super. De stof voelt heel prettig aan en is te matchen met andere zwemkleding items en waterschoentjes in dezelfde print. Fresk werkt met duurzame materialen, dus zo denk je ook nog aan het milieu. Van het merk Slipstop zijn de UV shirts, zwembroeken en badpakken ook heel prettig. Ook deze bieden we aan bij Slofjes.nl.

 

6. Hoe was ik een UV-pakje?

Was het UV-pakje met de hand in koud water met milde zeep. Daarna laat je het pakje aan de lucht drogen. De stof is snel drogend, dus hij kan snel weer aan. Op deze manier houd je de UVpakjes het langste mooi.

 

7. Wanneer moeten baby's voor het eerst een UV-pakje dragen?

Ons advies is om je baby altijd in de schaduw te houden. Zo bescherm je je kleintje tegen de felle zon. Baby's moeten voor het eerst een UV-pakje dragen als ze meegaan naar het zonnige buiten. Want zelfs in de schaduw kan de zon nog flink UV straling geven. Een UV-pakje is dus altijd een goed idee. Óók in de schaduw!

 

8. Hoe lang kan een kind veilig in de zon zijn met een UV-pakje aan?

Met een UV pakje kunnen kinderen veilig in de zon spelen. Toch wordt aangeraden om je kinderen in de schaduw te laten spelen of minstens pauzes van de zon te nemen. Vergeet niet dat het UVpakje niet alle huid beschermt tegen de zon. Dus dat de blootliggende huid goed moet worden ingesmeerd met zonnebrandcrème.

 

9. Wat is de SPF van een UV-pakje?

Ons advies is om altijd te kiezen voor een UV-pakje met een SPF van minimaal 50+. Zo bescherm je maximaal tegen schadelijke UV-straling. De zwemkleding bij Slofjes.nl bieden allemaal deze SPF 50+ zonbescherming.

 

10. Waarom is het belangrijk om naast een UV-pakje ook zonnebrandcrème te gebruiken?

De huid onder het pakje is beschermd tegen UV-straling. De huid die niet bedekt wordt door de UV zwemkleding is onbeschermd. Daarom is het belangrijk om de huid ook goed in te smeren met SPF50 zonnebrand.

 

Hopelijk hebben we je de juiste informatie gegeven om een goede beslissing te nemen over het UV pakje. Neem vooral ook even een kijkje op Slofjes.nl bij de zwemkleding van Slipstop en Fresk en zie daar gelijk de mogelijkheden om deze fijne UV pakjes, UV zwemluiers, UV shirte lange mouwen / korte mouwen te combineren met de Slipstop waterschoenen en Fresk swim shoes.

 

UV Zwemkleding

✓ Voor 18.00 uur besteld, zelfde dag verzonden 

✓ Niet tevreden? Geld terug!

✓ Ruilen en Retouren is mogelijk (lees hier hoe ruilen en retourn)

✓ Klanten beoordelen ons met een 9.5

✓ Gratis verzending vanaf €45 binnen Nederland 

✓ Vragen? 0646808781

✓ Verzendkosten €3,85 binnen Nederland

✓ Altijd leuk ingepakt

Laat een reactie achter