javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €50,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Slipstop waterschoentjes voor jongens en meisjes

Ik zeg al vaak genoeg "nee" en "pas op"

Uitglijdende kinderen, dat willen we niet!
Hoe we dat kunnen voorkomen? Dat lees je in dit blog.

Als moeder van 2 jongens ben ik de hele dag aan het opletten. Ik hoor mezelf dan ook regelmatig zeggen “nee, niet doen”, “kijk uit”, “niet aankomen”, “voorzichtig”. In de zomer en in de badkamer komt daar nog een standaard zinnetje bij, namelijk “niet rennen, dan val je. De grond is nat”.
Herken je dat ook?

Zorgeloos kijken naar spelende kinderen

2 jaar geleden nam ik Slofjes.nl over en in het assortiment waren toen al de Ewers sokken. Ik kende dit type antislip sok toen nog niet. Maar was meteen fan. Sindsdien dragen mijn jongens met heel veel plezier deze antislip sokken. Want pantoffels worden standaard uitgetrokken en dan rende ze weer met hun sokken over onze gladde vloer. Je raadt het al… binnen no time lag er eentje onderuit. Sinds we de antislip huissokken gebruiken, is dat verleden tijd. De kids kunnen lekker rennen en apenkooien en ik kan zorgeloos naar hun vrolijke spel kijken. Deze sokken laten ze namelijk wél aan én geven super grip op gladde vloeren. Daarbij zijn de sokken precies dik genoeg om de voetjes warm te houden.

Deze grip wilde ik ook in de zomer!

Willen jou kindjes buiten ook het liefst op de bloten voetjes rond rennen in de zomer? En vragen zij bij de eerste zonnestraal om een zwembad in de tuin? Geef mijn jongens water en ze zijn de rest van de dag zoet. Maar veilig spelen met water betekend de hele tijd opletten. Tenminste… mijn kids moet ik voortdurend herinneren aan dat ze niet moeten rennen en springen op de natte vloer.

Slipstop shoes, meer dan 60 designs bij Slofjes.nl


Daarom ging ik vorig jaar zomer op jacht naar een slofje die buiten gedragen kan worden én nat mag worden. Ideaal toch! Ik zag mezelf al helemaal zitten op onze tuinstoel, met een drankje in de hand, kijkend naar de met water spelende kindjes.
Ik vond Slipstop! Slipstop shoes zijn waterschoentjes die speciaal gemaakt zijn om zowel buiten als binnen te dragen op gladde ondergronden. Óók natte ondergronden! Met de goede antislip zool hebben de kindjes grip op natte vloeren en glijden ze zelfs tijdens het rennen niet uit.
We zijn het gelijk gaan uitproberen en konden daarna niet meer zonder! Met alle plezier zet ik nu zonder zorgen een zwembadje in de tuin, rol ik de tuinslang uit en laat ik de jongens spelen met wat emmertjes water en mogen ze de vloer helemaal nat maken. Zelfs achter elkaar aanrennen om elkaar nog natter te maken vind ik helemaal prima. Want ik weet dat ze niet uitglijden met Slipstop aan. Dat scheelt mij maar mooi 100 keer “pas op” en “niet rennen”.

Waarom Slipstop?

Onze voornaamste reden om te kiezen voor Slipstop is dat het een licht gewicht slofje is. Kinderen hebben de neiging om alles aan de voeten snel uit te trekken. Helemaal als het niet lekker zit of zwaar is aan de voetjes. Heel veel waterschoentjes (helemaal de kenmerkende plastic waterschoentjes die jij en ik vroeger aan hadden) snijden in de huid of veroorzaken blaren zodra het gaat schuren met water over de huid. Kinderen willen de waterschoenen dan niet meer aan en daarmee ben je terug bij af. Ze lopen dan op bloten voeten waarbij het gevaar op uitglijden groot is én daarnaast kunnen ze zich gemakkelijk bezeren aan scherpe dingen.
Een bijkomend voordeel is dat de stof van deze waterslofjes UV werend is. Want zonnebrand gaat in het water gemakkelijk van de huid af (al helemaal als de open waterschoentjes langs de huid schuren). De voetjes insmeren is met Slipstop niet nodig. Want de UV werende stof beschermd tegen verbranden.
We zochten daarom naar een waterschoen voor kinderen die wél maximale grip biedt, makkelijk aan te trekken is én fijn is om aan te houden. Daarnaast wilde we dat de waterschoentjes niet zwaar worden of uit gaan tijdens het zwemmen. Maar als een tweede laagje gedragen kunnen worden. Slipstop is voor ons daarom dé uitkomst.

Waar gebruik je Slipstop?

Slipstop antislip waterschoen

Wij gebruiken Slipstop vooral tijdens het spelen met water. Buiten in de tuin of bij het zwembad (binnen of buiten). Ze gaan elke vakantie mee in de koffer (ze nemen tenslotte totaal geen ruimte in, dus past altijd).
Daarnaast gaat bij ons Slipstop standaard mee naar het strand. De waterschoentjes sluiten zo goed rondom de enkel aan, dat ze niet vol lopen met zand. Dit maakt dat de slofjes graag worden aangehouden (geen schoentjes vol zand). De zool voorkomt dat het hete zand de voetjes verbrand. Kinderen hebben namelijk nog niet zo veel eelt onder de voeten als volwassenen. Daarom is het zand voor kinderen al snel veel te heet. Slipstop maakt lopen op heet zand voor kinderen mogelijk! Daarnaast beschermt de Slipstop zool tegen het prikken van schelpjes en kwallen of andere voorwerpen.
En heb je al weleens geprobeerd om de zandvoetjes van je kind in te smeren met zonnebrand? Niet te doen toch? Door de UV werende stof, is dat niet nodig. De voetjes zijn met de slofjes aan al beschermd tegen de zon. Ideaal!

Slipstop voor het strand

Goed om te weten

Onze ervaring is dat Slipstop één seizoen goed meekan. Wanneer je ze veel buiten op de stenen gebruikt, zal je zien dat ze natuurlijk wel gaan slijten. Het zijn tenslotte geen schoenen, maar waterslofjes. Het feit staat waarschijnlijk ook dat je kindje volgend jaar sowieso in een volgende maat is aangekomen en je toe bent aan een nieuw paar.
Weet dat je Slipstop prima aan de ruime kant kan aanschaffen. Want door het elastiek rondom de enkel blijven de slofjes goed aanzitten en de ruimte die over is schuift bij het dragen naar achter de hiel. Dus zit niet voor de tenen, waardoor ze er niet over zullen struikelen.
Omdat de maten van Slipstop rangematen zijn, adviseren wij om de voetjes altijd even goed op te meten alvorens je beslist welke maat de beste is. Houdt dus in het hoofd, dat de Slipstop zeker 1-2 centimeter te groot mag zijn.
Hierbij een rekenvoorbeeld: Als de voetjes 12 centimeter zijn, dan kan je kiezen voor de ‘precies op maat’ maat INF (12,5cm), maar kan je ook kiezen voor de ‘op de groei’ maat XS (14cm) waarbij je 2 centimeter over houdt. Helemaal in het begin van het zomerseizoen, adviseren wij om in dit geval een Slipstop XS te kiezen, zodat de voetjes in het seizoen nog lekker kunne groeien in de Slofjes.
Wil je weten hoe je gemakkelijk kindervoetjes kan opmeten? Volg dan ons handige stappenplan om de schoenmaat te bepalen: SCHOENMAAT BEPALEN .

SLIPSTOP MAATTABEL

MAAT

 SCHOENMAAT

CENTIMETERS

INF

18-20

12,5 cm

XS

21-23

14 cm

S

24-26

16 cm

M

27-29

18,5 cm

L

30-32

20 cm

XL

33-35

22 cm

 

Slipstop waterschoenen voor bij het zwembad

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Ewers en Slipstop

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom onze merken, aanbiedingen ontvangen en tips lezen? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je bestelling.

Laat een reactie achter