javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €50,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Baby op komst

Een op de drie vrouwen wil ook kind zonder partner

Onderzoek: een op de drie vrouwen wil ook kind zonder partner

Uit onderzoek van datingsite Parship, blijkt dat een op de drie vrouwen zich kan voorstellen een kind te hebben zonder een partner. Vergelijken we dit vrij hoge percentage met het aantal mannen dat een kind zou willen zonder dat zij een partner hebben, dan zijn mannen veel minder enthousiast. In hetzelfde onderzoek gaf namelijk slechts 11 procent van de mannen aan zich voor te kunnen stellen een kind te hebben zonder de aanwezigheid van een partner. Ruim 29 procent van de vrouwen wil liever op een andere manier zwanger raken, zonder vaste relatie, dan helemaal geen kinderen te krijgen door de afwezigheid van een partner. Het onderzoek van Parship werd uitgevoerd onder 2270 leden tussen de 18 en 69 jaar oud.

 

Jonge mannen en vrouwen wachten liever

Veel jonge respondenten van het onderzoek van Parship vinden het ondenkbaar om een kind te hebben zonder vaste partner. Bijna driekwart van de singles tussen de 18 en 39 jaar willen kinderen, maar niet zonder partner. Twee op de vijf respondenten van het onderzoek geeft aan het jammer te vinden dat ze (nog) geen vader of moeder zijn. Van de mannelijke respondenten van het onderzoek, geeft 30 procent aan het (nog) geen probleem te vinden dat ze kinderloos zijn. Dit is hoger dan bij de vrouwelijke respondenten van het onderzoek, want bij hen vindt 23 procent het geen probleem dat ze (nog) geen kinderen hebben.

 

Verschil mannen en vrouwen: de biologische klok

De verschillen in de antwoorden van mannen en vrouwen kunnen mogelijk verklaard worden door de biologische klok, zo stelt relatiecoach Nicole Vening van de datingsite. “Single vrouwen met een kinderwens schieten soms volledig in de stress als ze richting midden dertig of eind dertig gaan.” Dit komt volgens Vening door de biologische klok van deze dames, die hen duidelijk maakt dat het toch echt tijd is voor kinderen. Volgens de relatiecoach komt het regelmatig voor dat vrouwen de spermadonorbank bezoeken, maar ze geeft wel aan dat relaties voor vrouwen belangrijker zijn dan voor mannen. “Vanuit deze optiek is het niet in vervulling gaan van een kinderwens, naast het ontbreken van een vaste partner, extra pijnlijk en dus een reden om in ieder geval de kinderwens in vervulling te laten gaan bij de spermadonorbank.”

 

Naast de kinderwens van een man of vrouw, speelt ook het uiterlijk, de baan en het sociale leven van de ander mee in het selectieproces van een potentiële partner.

 

Kinderen op komst? Wees goed voorbereid!

Verwacht jij een kindje en wil je je goed voorbereiden op de komst van jouw zoontje of dochtertje? Vergeet dan geen kinderslofjes aan te schaffen om de voetjes van jouw kindje lekker warm te houden. In het aanbod van Slofjes.nl vind je zowel slofjes voor meisjes als slofjes voor jongens, die stuk voor stuk van hoge kwaliteit gaan en voor langere tijd te gebruiken zijn door jouw lieve kindje. 

Laat een reactie achter