javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • WIJ ZIJN OP VAKANTIE! JE BESTELLING WORDT VERZONDEN OP 31 JULI

  • SHOP TIJDENS ONZE VAKANTIE TOT 31 JULI MET 15% KORTING, CODE: VAKANTIE

Met slofjes op de bank na de zomervakantie

Leven zonder stress

Weer aan het werk? Lees deze tips voor een leven zonder stress!

De zomervakantie is weer voorbij en dit betekent dat velen van ons weer aan het werk gaan. Uit onderzoek is gebleken dat het vakantiegevoel van Nederlanders gemiddeld na één dag van de vakantie weer helemaal weg is, dus dit betekent dat je weer snel terugkomt in de dagelijkse sleur. Wil je voorkomen dat jouw vakantiegevoel na één of enkele dagen weer helemaal weg is? Zorg er dan voor dat je zo min mogelijk stress ervaart door de tips in dit artikel te raadplegen. De tips in dit artikel zijn zowel geschikt voor werkende moeders als voor werkende vaders en kunnen altijd en overal geraadpleegd worden voor een leven zonder stress.

 

Tip 1: herken waardoor je gestrest raakt

Sommige mensen ervaren stress door bepaalde situaties op het werk, terwijl andere mensen in de stress schieten van het huishouden of van bepaalde sociale activiteiten. Om ervoor te zorgen dat je de stress zo lang mogelijk buiten de deur houdt, is het belangrijk om voor jezelf te achterhalen waardoor je in de stress schiet. Schrijf eens op wat er speelt in je leven en wat jou een onprettig gevoel geeft en kijk welke dingen je kan schrappen of kan verminderen. Raak jij in de stress van de berg was met kinderkleding die iedere dag voor je klaarligt? Probeer de stress dan te verminderen door deze berg was los te laten en je hebt een veel leuker en gezonder leven.

 

Tip 2: ontstress door te ontspannen

Het is niet erg om af en toe stress te ervaren, maar het is wel belangrijk om regelmatig te ontspannen. Zoek jouw comfortabele pantoffels, maak een bak popcorn en kruip op de bank met een filmpje. Lukt het niet om te ontspannen, bijvoorbeeld omdat je op de kinderen moet letten? Betrek hen dan bij jouw ontspanning. Trek de kinderen hun slofjes of slofsokken aan en zet ze naast je neer op de bank om samen lekker een filmpje te kijken. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wat je doet, als je maar niets iets doet dat je als een verplichting kunt zien. Verplichtingen brengen stress met zich mee, dus probeer deze af en toe helemaal te vermijden om lekker te ontstressen.

 

Tip 3: stel duidelijke prioriteiten

Een dag heeft maar 24 uur, dus je kan vaak lang niet alles doen wat je wil doen. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel op je bordje neemt, kun je een lijstje opstellen met prioriteiten. Wat ga je vandaag doen en wat kan er tot later wachten? Schrijf dit duidelijk op en je hebt niet alleen een realistische planning, maar je hebt bovendien meer rust in je hoofd omdat je precies weet wat je vandaag nog moet doen en wat je later gaat oppakken. Wat je bovendien kunt doen om te voorkomen dat je je gestrest gaat voelen, is het reserveren van wat extra tijd per taak. Loopt een taak wat uit, dan is dit niet erg en hoef je je niet gestrest te gaan voelen.

Kliks: stress, vakantie

Laat een reactie achter