javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €50,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Antislip slofjes op het kinderdagverblijf

Steeds meer kinderdagverblijven maken slofjes verplicht

Nieuws: steeds meer kinderdagverblijven maken slofjes verplicht

Gaat jouw kind naar het kinderdagverblijf als je moet werken? Dan is de kans groot dat je tijdens jouw zoektocht naar een geschikt kinderdagverblijf al hebt ontdekt dat de meeste kinderdagverblijven eisen dat jouw kindje slofjes draagt tijdens het verblijf bij het kinderdagverblijf. Ga je jouw kind of kinderen voor het eerst naar een kinderdagverblijf brengen? Dan is het belangrijk om te weten dat veel kinderdagverblijven de regel hanteren dat kinderen slofjes moeten dragen. Waarom kinderdagverblijven dit doen en welke slofjes geschikt zijn voor het kinderdagverblijf, lees je in dit artikel.

 

Waarom moeten kinderen slofjes dragen?

De reden dat kinderdagverblijven ouders vragen om hun kind slofjes aan te trekken, heeft voornamelijk te maken met hygiëne. Zo lopen er bij een kinderdagverblijf de hele dag mensen binnen en buiten, zoals leidinggevenden, kinderen van alle leeftijden en natuurlijk ouders die hun kinderen weg komen brengen en weer op komen halen. Hoewel er goed schoongemaakt wordt in een kinderdagverblijf, is het onmogelijk om alle viezigheden die mensen van buiten meenemen de hele dag buiten te houden. Zouden de leidinggevenden van het kinderdagverblijf dit wel proberen, dan zou er veel minder tijd over zijn om voor de kinderen op het kinderdagverblijf te zorgen. Omdat dit natuurlijk niet wenselijk is, nemen kinderdagverblijven liever maatregelen om de hygiëne te bevorderen.

 

Dit is dan ook de reden dat kinderen slofjes moeten dragen op het kinderdagverblijf. Door slofjes te dragen, kunnen kinderen op het kinderdagverblijf de viezigheden onder hun schoenen namelijk niet mee naar binnen nemen. Hierdoor is het meteen al veel schoner in het kinderdagverblijf, wat natuurlijk voornamelijk bevorderend werkt voor de kinderen die er de hele dag (op de grond) aan het spelen zijn. Het dragen van speciale slofjes voor jonge kinderen is verplicht zodra kinderen kunnen lopen.

 

Welke slofjes zijn geschikt voor het kinderdagverblijf?

Bij de meeste kinderdagverblijven zijn er geen aanvullende eisen opgesteld met betrekking tot de slofjes die kinderen van het kinderdagverblijf mogen dragen. Dit betekent dat je zelf kan kiezen welke slofjes jouw kind draagt op het kinderdagverblijf, zodat je eenvoudig slofjes kunt kiezen die er leuk uit zien en vooral comfortabel zitten. Wel wordt het dragen van anti-slip slofjes en antislip slofsokken aangeraden, zodat jouw kind niet ongelukkig kan vallen door het uitglijden met de slofjes. De leidsters van een kinderdagverblijf letten natuurlijk goed op dat jouw kind niet kan vallen, maar omdat er meerdere kinderen rondlopen op een kinderdagverblijf is het ook niet mogelijk om de hele dag met alleen jouw kind bezig te zijn. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren door het uitglijden met slofjes, worden anti-slip slofjes dan ook zeker aangeraden.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van slofjes?

Ga je slofjes aanschaffen voor jouw kind via deze website, dan is het voornamelijk belangrijk om rekening te houden met de schoenmaat van jouw kind, eventuele groeifases van jouw kind en het materiaal van de slofjes. Zo is het niet verstandig om slofjes te kopen die precies passen, maar kun je beter een paar slofjes aanschaffen die nog een tijdje mee kunnen gaan tijdens de groei van jouw kind.

Laat een reactie achter