javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €50,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Fijne babyslofjes

Waarom slofjes prettig zijn

Drie redenen waarom slofjes prettig zijn voor jouw kind

Als een kind nog niet loopt, is het eigenlijk niet nodig om schoentjes te dragen. Nu kun je voor een kind dat nog voornamelijk zit, ligt, kruipt en schuift op de buik natuurlijk gewoon sokjes kopen, maar kun je ook kiezen voor de aanschaf van slofjes. Twijfel je of je voor jouw kind slofjes moet kopen? Lees dan in dit artikel waarom slofjes prettig zijn voor jouw kind en beslis aan de hand van deze informatie of slofjes misschien ook geschikt zijn voor jouw kind.

 

Slofjes zijn lekker warm voor de voetjes

Sokken verwarmen de voeten van je kind, maar slofjes doen dit nog meer. De reden dat slofjes nog beter verwarmen dan standaard sokken, heeft te maken met het feit dat de slofjes van isolerend materiaal gemaakt zijn. Zo is de buitenkant niet alleen zo ontwikkeld om kou buiten te houden en warmte lekker in het slofje te houden, maar is de binnenkant van de slof ook vaak voorzien van isolerend materiaal. Denk hierbij aan lekker zacht wol, maar ook aan andere materialen die de voeten van jouw kindje lekker warm houden.

 

Slofjes knellen niet aan de voetjes

Sommige sokken kunnen wat knellen aan de voetjes van een kind. Niet alleen bij de rand van de sokjes, maar ook bij de tenen kunnen sokjes soms wat vervelend zitten. Draagt jouw kind slofjes, dan heeft je kind geen last van knellende bandjes of te strakke sokjes. Slofjes zitten namelijk minder strak om de voeten en geven de voeten dus wat meer ruimte om lekker te bewegen. Uiteraard is het wel belangrijk om slofjes in de juiste maat te kopen, omdat je anders het risico loopt dat jouw kind alsnog last heeft van afgeknelde voetjes.

 

Slofjes zorgen ervoor dat je kind lekker kan stappen

Voor je kind daadwerkelijk gaat lopen, wordt er vaak al heel wat gestapt. Vaak nog niet zonder hulp, maar het rondlopen door aan de tafel, de stoel en andere hulpmiddelen vast te houden komt op een bepaalde leeftijd zeker voor. Als je kind nog niet loopt, is het over het algemeen nog niet nodig om schoentjes te kopen. Wat je op deze tussenleeftijd van stappen en echt lopen wel kan kopen, zijn slofjes. Slofjes zorgen er namelijk voor dat je kind lekker rond kan stappen, zonder uit te glijden of het evenwicht te verliezen door onvoldoende ondersteuning van de voeten. Rondstappen in sokken kan natuurlijk ook, maar sokken zijn over het algemeen wel gladder dan slofjes en brengen dus meer risico’s met zich mee als je kind langzaam gaat lopen.

 

Ben je overtuigd van de voordelen van slofjes? Bekijk dan ons grote aanbod slofjes voor jongens en slofjes voor meisjes. Heb je een stoere zoon in huis waar je graag sloffen voor wil kopen, dan zijn deze stoere sloffen van suède misschien iets voor jouw stoere man. Heb je een schattig meisje die je wil voorzien van kwalitatief hoogwaardige slofjes, dan zijn deze schattige roze slofjes misschien wel iets voor haar.

Laat een reactie achter