javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €50,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Zorgende ouder

Zorgende ouders maken kind het meest gelukkig

Onderzoek: zorgende ouders maken kind het meest gelukkig

Als je zelf kinderen hebt, weet je hoe lastig het kan zijn om een opvoeding te hanteren die niet alleen voor een gelukkig kind zorgt, maar ook een evenwichtige volwassene in de toekomst en uiteraard een gelukkige ouder. Door de vele uiteenlopende meningen over de perfecte opvoeding, hanteert iedereen weer de eigen methoden bij het opvoeden van de kinderen. Dit betekent dat sommige ouders hun kinderen erg vrij laten, terwijl andere ouders hun kinderen wat meer op de huid zitten en wat meer controleren en dat sommige ouders hun kinderen van top tot teen verzorgen, terwijl andere ouders hun kinderen wat meer volgens de principes van zelfstandigheid opvoeden. Maar welke opvoedingsmethode is eigenlijk het meest beste? Dat is nu net wat The Journal of Positive Psychology heeft onderzocht.

 

Zo is uit het onderzoek van The Journal of Positive Psychology gebleken dat kinderen zowel op jonge leeftijd als op latere leeftijd als volwassene gelukkiger zijn als hun ouders hen niet te veel controleren. Dit betekent dat je als ouder het beste een zorgende rol kan aannemen, maar ook moet zorgen voor het intact houden van de zelfstandigheid van je kind.

 

Controlerende ouders opgelet!

Naast het feit dat zorgende ouders zorgen voor gelukkige kinderen, is uit hetzelfde onderzoek van The Journal of Positive Psychology ook gebleken dat controlerende ouders kunnen zorgen voor ongelukkige kinderen of ontevreden volwassenen. Door je kind te verbieden naar vrienden te gaan, de hele dag door te controleren of op een andere manier op de huid te zitten, kan jouw kind namelijk te maken krijgen met ongelukkige gevoelens in zowel het heden als de toekomst.

 

Het klinkt misschien wat vreemd, maar volgens de onderzoekers zijn de mentale effecten van de opvoeding van controlerende ouders te vergelijken met de mentale gevoelens die je ervaart na het overlijden van een dierbare. Om deze reden geven de wetenschappers aan dat het beter is om kinderen niet volgens de controlerende opvoedwijze op te voeden, zodat het ontstaan van geestelijke littekens voorkomen kan worden.

 

Maak van jezelf een zorgende ouder

Een zorgende ouder biedt een veilige en prettige omgeving voor het kind, stelt duidelijke regels op en zorgt er tegelijkertijd voor dat het kind de eigen zelfstandigheid behoudt. Dit betekent niet dat je jouw kind helemaal vrij moet laten, maar wel dat je jouw kind of kinderen betrekt in bepaalde beslissingen van de opvoeding en zelf ook een stem geeft.

 

Een belangrijk onderdeel van de verzorgende opvoeding is natuurlijk de juiste verzorging van jouw kind. Ben je op zoek naar hulpmiddelen om de juiste verzorging te kunnen geven in de jonge jaren van jouw kind, zodat je kind hier nog vele jaren plezier van kan hebben en uitgroeit tot een evenwichtige volwassene? Schaf dan de slofjes voor meisjes, slofjes voor jongens, of slofsokken voor jongens en meisjes aan bij Slofjes.nl en geef je kinderen in ieder geval de comfortabele basis die zij nodig hebben voor een gelukkig leven met warme voetjes.

Laat een reactie achter